Феновете на Smokie все още не могат да получат парите си срещу закупените билети за отложения концерт. Снимка Архив

Феновете на Smokie все още не могат да получат парите си срещу закупените билети за отложения концерт. Снимка Архив

Сагата с връщането на парите на меломаните, които си купиха билети за отложения концерт на "Smokie" в Бургас влиза в съда. Организатор на концерта е "EventsJar". Музикантите трябваше да свирят в Операта в морския град 9-и февруари. Концертът бе отложен, а хората, купили билети можеха да гледат групата във Варна. Тези, които не успяха имаха възможност да върнат билетите и срещу тях да си получат парите отбратно. До този момент обаче това не е станало.

На 19-и март от фирмата организатор на концерта - "EventsJar" са изпратили нотариална покана до "Тикет Про България" ЕООД, представлявано от управителя Пламен Георгиев Марков, за доброволно уреждане на отношенията по повод изплащане на сумите относно отменения концерт в Бургас.

"Пламен Марков бе поканен на 2-и апри да се яви в кантората на нотариус за подписване на споразумение относно изплащане от страна на "Тикет Про България" ЕООД на дължимите суми, с цел финализиране на отношенията и посочване на срок за изплащане на сумите.

На тази дата обаче не се яви представител на фирмата, за което бе съставен Констативен протокол от 02.04.2018 г.

С оглед горното и нежеланието на "Тикет Про България" ЕООД за уреждане на взаимоотношенията доброволно и в дух на добра воля, за "EventsJar" предстои единствено възможността да търси правата си по съдебен ред, включително и чрез сезиране на прокуратурата на Република България.

Поради горното, следва да имате предвид, че "EventsJar", като организатори на концерта, правно и юридически не носят отговорност за връщането на парите за тези билети.

Те нямат преки правни и финансови отношения с хората, закупили билети за концертите. Хората, закупили билети, притежават доказателствен материал под формата на касова бележка, на която пише името на фирмата разпространител, а именно "Тикет Про България" ЕООД. С тази бележка всеки, закупил билет, има правото да си върне парите от тях", се казва в писмо на фирмата организатор на концерта, разпространено до медиите.

"След като Пламен Марков не пожела да изплати дължимите суми към "EventsJar", т.е. парите от билетите са все още в сметките на "Тикет Про България" ЕООД, то те поемат изцяло отговорността да върнат тези пари на хората, закупили билети за концерта на "Smokie" в Бургас.

От страна на организаторите бе проявен огромен толеранс, като те организираха безплатен транспорт от Бургас до Варна, както и огромен сектор с ВИП места пред сцената за концерта на "Smokie" във Варна, за да могат всички от Бургас да го гледат.

Некоректното отношение от страна на "Тикет Про България" ЕООД, както и оронването на престижа на фирмата организатор, ще бъде обект на обсъждане оттук нататък в съда. Официалните и оторизирани органи на реда ще решат този казус.

Всеки, който иска да получи парите си за закупените билети за концерта в Бургас, може да се обърне към "Тикет Про България" ЕООД, тъй като до постановяване на решението от съда и съответно връщането на сумите от тях на организаторите, организаторите не носят отговорност за връщането на сумите на хората, закупили билетите", пише още в писмото на "EventsJar".