_dsc0265

_dsc0265

Сдружението на охранителните фирми празнува 10 години

организация в частната индустрия за сигурност.

В НАФТСО членуват няколко от водещите фирми в охранителния сектор у нас, сред които – "3С СОТ Бургас" ООД, "СОТ 161", "Груп 4", "Скорпио", "Боду СОТ" и други.

"3С СОТ" е лидер на пазара в региона с услугите, които предлага: охрана чрез СОТ, чрез видеонаблюдение, охрана на инкасо, физическа охрана. Бургаската фирма е първата за страната, след София, която пусна на пазара нов продукт за охрана – GPRS, устройство, което работи на принципа на GSM с всички мобилни оператори.

По повод годишния юбилей охранителните фирми, членки на НАФТСО, излязоха с обръщение към останалите фирми от бранша и своите клиенти.

"Убедени сме, че въпросите на сигурността и управлението на рисковите стават все по-значими за обществото, а частният сектор - все по-важен фактор за гарантиране на спокойствието и сигурността на българските и чуждестранни физически и юридически лица, както и на техните активи на територията на страната. Изразяваме своята неудовлетвореност и тревогаот състоянието на пазара на частните охранителни услуги, свързани с подценяването на частната индустрия, забавените плащания от публични институции, нивото на качеството на услугите и на професионализма в дейността, увеличаване на "сивия сектор" и нерегламентираната дейност, порочните конкурси за обществени поръчки, нечестната конкуренция и липсата на по-благоприятна бизнес среда за коректните към контрагентите, държавата и собствените служители доставчици ва услуги за сигурност", се казва в обръщението.

От НАФТСО настояват да се усъвършенства нормативното регулиране на частните услуги за сигурност, промени в Закона за обществени поръчки, които да ограничат предпоставките за порочност в провежданите конкурси, прекратяване на отложените плащания от страна на публични институции по изпълнителни договори от доставчици на охранителни услуги и други.

Членовете на сдружението осигуряват работа на около 19 380 служители. Годишният оборот за 2010 година е 230.2 млн. лева.