DSC_6452

DSC_6452

Седалките на 42 спирки в Бургас ръждясаха 2015 година от двете фирми, които спечелиха конкурса, обявен от Община Бургас - "Автомагистрали" - Шумен и "Пътстрой инженеринг". Седалките, които са метални, обаче не издържаха на атмосферните условия и ръждясаха. Това наложи и тяхното демонтиране. В момента седалки за пътниците, които пътуват с Б1 и Б1 няма.DSC_6590

"Седалките са гаранционни и двете фирми отстраняват повредата по тях. Върху седалките е поставено ново покритие, което се тества с вода и сол. Изпробва се дали те ще издържат на атмосферните влияния и ако всичко е наред, ще бъдат монтирани отново", каза заместник-кметът по евроинтеграция в община Бургас Руска Бояджиева. Тестовете трябва да приключат до седмица и до края на февруари всички седалки да бъдат върнати по местата им. 
Новите спирки, които не издържаха на студа и дъжда са монтирани по спирките на т.ра. "бърза линия", която е част от проекта "Интегриран градски транспорт", който Община Бургас изпълнява от 2008 година. В рамките на проекта бе пусната и "бързата линия" на 26-и ноември 2016 година. Тя е част от новата транспортна схема на града.