DSCN9163

DSCN9163

Седмият Великденски турнир по стрелба протече под знака на Балканските войни

Седмия традиционен великденски турнир по стрелба, провел се днес на Стрелбище Капчето в Бургас.  Тази година състезанието протича под знака на Балканските войни и е част от областния календар за честване на героичния период от историята ни. "Жителите на област Бургас се включиха активно в редицата събития,3 които организирахме по повод 100 – годишнината от Балканските войни. Ученици, студенти, ветерани от войните, държавни и местни ведомства взеха участие в различните инициативи, посветени  на юбилейната годишнина. Радвам се, че и вие – бургаските спортисти, също станахте съпричастни към кампанията за почитане героичния подвиг на българската армия и целия български народ в периода 1912-1913. Пожелавам ви спортсменска игра и нека най-добрият победи", с тези думи Константин Гребенаров, който е и председател на Инициативния комитет за честване на годишнината, даде официален старт на турнира. "Радвам се да видя толкова много желаещи да вземат участие в състезанието. Това ми дава увереност, че усилията, които полага Общината за насърчаване на спортистите, са се увенчали с успех. И занапред ще продължим да създаваме условия за развитието на спорта в Бургас", заяви Красимир Стойчев. Той пожела успех на участниците от името на кмета Димитър Николов, под чийто патронаж се провежда състезанието.

В състезанието участие взеха представители на Областна администрация Бургас4 общините в региона, полицията, военните, Дирекцията по горите, индивидуални участници от стрелкови клубове и охранителни фирми в България. Професионалистите и любителите на спорта премериха сили в две дисциплини – прецизна и динамична стрелба. В първата дисциплина с най-точен мерник бе състезателят от охранителна фирма "МАГС 2009" – Траян Ангелов. На второ и трето място се класираха Калин Соколов и Андон Иванов, представители на ОД на МВР-Бургас.

Златната купа по динамична стрелба спечели стрелецът от Спортен клуб "Аргус" – Варна,Стефан Савчев. На второ място с отличен резултат се класира Здравко Здравков от "Етър" – Велико Търново, а бронзът взе индивидуалният участник от столицата – Борислав Денински.