IMG_1471

IMG_1471

Седмокласник от Несебър със стипендия от 1000 лв.

по случай 130-ата годишнина на несебърското училище от Николай Мишкалов - възпитаник на първата матемaтическа паралелка в школото с класен ръководител Андиопа Цветкова. Стипендията е в размер на 1 000 лева.

Кандидатите за стипендията през настоящата година бяха петима. Те представиха необходимите документи за кандидатстване пред специално сформирана комисия. След обсъждане на постъпилите кандидатури комисията определи стипендията "Мост между поколенията" да получи Симеон Иванов Георгиев от VII "а" клас. От името на Инициативния комитет тя бе връчена от Бранимир Ламбов. Пред седмокласниците той изтъкна, че успехите, които е постигнал в науката и бизнеса, до голяма степен се дължат и на добрата подготовка по математика, която е получил в несебърското училище с преподавател по предмета Пенка Николова.

Приветствие към седмокласниците отправи Тодорка Желязкова – директор на СОУ "Любен Каравелов". Тя покани учениците да продължат образованието си след VII клас в профилираните паралелки на несебърското училище, което разполага с отлична материално-техническа база и висококвалифицирани преподаватели.

Мара Момчилова