IMG_0142

IMG_0142

Симеон Дянков се включи в тържествата за Освобождението в Созопол

от турско робство започнаха с шествие на патриотични организации.

Стотици жители и гости на града се събраха на Амфитеатъра, където под звуците на химна бе издигнат българския трикольор. Гости на празника бяха бургаските депутати д-р Галина Милева, Диана Йорданова, областния управител Константин Гребенаров и почетните граждани на Созопол - Симеон Дянков и Божидар Димитров.IMG_0168

Тържеството продължи пред Паметната арка на загиналите за свободата. Рецитал по стихове на Иван Вазов припомни героичните събития, допринесли за освобождението на България. Почетна рота от Военно морска база Бургас участва в ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметните плочи на героите. Венци и цветя поднесоха председателят на Общинския съвет Красимира Германова, кметът на града Панайот Рейзи, депутатите, представители на политически партии и неправителствени организации, много граждани. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на България.

Националният празник продължи с концерт "Не се гаси туй що не гасне" в изпълнение на танцовата формация на Нешка Робева.