Marlene

Marlene

"Синият ангел" с Марлене Дитрих - в "Кино под звездите"

на "Дракула" - "Носферату", "Фицкаралдо" и заплетеният трилър "Убиецът сред нас" са другите филмови заглавия, които зрителите ще могат да видят на открита сцена "Охлюва". По традиция прожекциите започват от 21.00 часа. 

Култовите ленти от началото на XX век са в топ 10  на немските филми, които задължително трябва да се гледат. Те са част от филмовия маратон на община Бургас "Кино под звездите", който се организира в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска културна столица през 2019 година. 

Киномаратонът стартира с превърналата се в хорър класика "Носферату" на 8-ми юли. Почитателите на силните усещания ще се потопят в напрегнатата атмосфера с вампир под открито небе.

Във вторник, 9-ти юли, продължаваме с първия озвучен немски филм "Синият ангел". Изигравайки  ролята на певицата Лола Лола във филма на един от най-великите германски режисьори Йозеф Щернберг - Марлене покорява света. Ролята я изстрелва на върха, а лентата се превръща в касов хит на 1930 г. и в Европа, и в САЩ. Хладната и фатална Марлене Дитрих е една от вечните модни икони. Всичко нейно - от прическата до дрехите и аксесоарите, кара света да й подражава.

Филмът "Фицкаралдо" на легендарния режисьор Вернер Херцог от 1982 ще се излъчи на 10-ти юли. Това е една  безумна авантюра, заснета в джунглите на Амазонка, а главните герои в нея са Клаус Кински и Клаудия Кардинале. Напрегнатият трилър "Убиецът сред нас" слага точката на седмицата на немските филми на 12-ти юли. Във филма има моменти, вдъхновени от  историята на Германия и такива, които носят усещането за кризата, обхванала страната през 1931 година.