DSC_7577

DSC_7577

Синята зона скъса крехкия мир между ГЕРБ и НФСБ

отношенията се изостриха, нервите на някои съветници не издържаха и искрите пламнаха. Градусът на напрежението се покачи до там, че председателя на местния парламент Костантин Луков направи две официални забележки на Георги Дражев от НФСБ, като преди да отправи втората се наложи да прикани общинските полицаи да го отведат от трибуната. Дражев (на снимката горе) продължи да говори, след като думата му бе отнета.DSC_7519

Така дебатите около Синята зона и изваждането й от общата Наредба за опазване на обществения ред прерастнаха в размяна на реплики, в които бяха намесени дори и елементи от облеклото.

"Не влизайте в панталоните и в обувките на Волен Сидеров, г-н Дражев", призова Луков (на втората снимка вдясно). Малко по-късно не му остана длъжен и Валентин Касабов от НФСБ, който заяви: "Вие пък г-н Луков, влизате в прашките и полата на Снежина Маджарова (бивш председател на ОбС Бургас, сега депутат от ГЕРБ). Явно нейният пример е заразителен".

Близо половин час съветници си разменяха реплики и председателят на местния парламент влизаше в ролята на арбитър, за да въдворява ред. Въпреки усилията му обаче пиперливите реплики и коментари от страна на съветници от място не спряха.

Крайният резултат от дебатите доведе до неприемане на докладната записка. Съветникът от СДС Вълчо Чолаков призова колегите си да се включат в работата на комисията, която изработва нормативната уредба касаеща Синята зона, а не да водят напразни дебати в залата.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова