20100815-HWJNKKTVDUN

20100815-HWJNKKTVDUN

Скандал! На "Бургас и морето" песен, която се върти в ефира от 1 година

конкурса и от 1 година се върти в родния ефир.

Става въпрос за последната, 13-та песен, "Слънцето в теб" на група "Попърс". Музиката е на Радослав Славчев, текстът е на Ненчо Балабанов, аранжиментът е на групата.

Групата презентира песента през лятото на 2010 година.

Според регламента, целта на конкурса е "създаване и популяризиране на нови български песни". Още по този критерий песента не отговаря на изискванията, защото не е нова и вече е тиражирана.

Всеки автор или група получават и хонорар, ако песента им е допусната до финала. За музика се заплаща 600 лева, за текст - 300 лева, за аранжимент - 500 лева, за солово изпълнение - 300 и за дуетно или групово - 500 лева. В регламента има забележка, че сумата за текст се заплаща, само тогава, когато той е непубликуван и е писан специално за конкурса. В този случай обаче не е така.

Не става ясно как песента е успяла да мине през ситото и да влезе във финала. Според информация в сайта 

http://www.mono.bg/article-6057.html, публикувана на 15 август 2010 година - това е първият сингъл на групата (снимката, която използваме е от този сайт).

Вчера от община Бургас разпространиха информация, че песните финалисти ще станат известни на публиката месец преди началото на конкурса – в началото на юли, когато ще звучат по радиостанциите в страната. "Слънцето в теб" обаче звучи от една година и може да я чуете тук:

Песента „Слънцето в теб”  mp3.