Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Снимка Пламен Георгиев

Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Снимка Пламен Георгиев

Преди обяд днес над Източна България ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над югоизточните райони. Започналото от запад увеличение на облачността, средна и висока, ще продължи и след обяд ще обхване по-голямата част от Южна България. Привечер в Югозападна България ще завали дъжд, като през предстоящата нощ валежите ще обхванат и Горнотракийската низина. Ще духа умерен, в Североизточна България - силен вятър от запад-югозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София - около 10°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е разкъсана, постепенно от запад ще се увеличава и вплътнява и привечер в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен, преди обяд по северното крайбрежие силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 14 мин. и залязва в 17 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 53 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 6 мин. и залязва в 16 ч. и 28 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.