Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешния ден. Графика НИХМ

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца. Днес отново ще бъде слънчево и горещо. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София - около 34°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Локални краткотрайни валежи с гръмотевична дейност са възможни в Западна България. Вятърът ще е слаб, по най-високите части - до умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд - до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 3 мин. и залязва в 21 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 57 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 15 мин. и залязва в 20 ч. и 40 мин. Фаза на луната: един ден преди новолуние.