DSC_0663

DSC_0663

След век и в Долно Езерово палят свещ в свой храм в който да запалят свещичка. Православната църква "Рождество Богородично" бе осветена тържествено днес от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и представители на бургаското свещеничество.

Към празничното събитие се присъедини и кметът на общината Димитър Николов, който дари храма с икона на неговия патрон.DSC_0714

"Пожелавам ви само по хубави поводи да се събирате и през следващите години тук да се направят много венчавки и кръщенета. Нека новата църква се превърне в духовен център на квартала", каза кметът Николов.

Храм "Рождество Богородично" е построен със средства, събрани от дарители. Един от тях е Община Бургас, която от 2007 година поетапно е осигурила 38 000 лева.

След освещаването жителите на квартала и техните гости, сред които бяха депутатите Диана Йорданова и Иван Вълков, председателят на ОбСБургас Костатин Луков, опитаха от традиционния при такива поводи курбан и се повеселиха с изпълненията на децата от ОДЗ "Коледарче" и ОУ "Христо Ботев".

Кметът Димитър Николов се ангажира при първа възможност пространството около църквата да бъде облагородено.