DSC_0371

DSC_0371

Сливенският митрополит: Всичко трябва да е с мярка мен често идват хора за помощ, за купуване на дърва, лекарства и лечения на близки, сподели пред сайт "Черноморие" Сливенският митрлополит Иоаникий. Откровението на дядо владика бе по повод  зададения ни въпрос: "Какво мисли за мигрантите и правилно ли е постъпил Светия синод с откритото си мнение за проблема, който връхлетя Европа?". Откровен и прям, както винаги дядо владика бе категоричен, че ако се засили бежанската криза трудно ще се миисли и помага на българите. "Даваме милостиня, според силите си", допълни още Негово светейшество.

Според евангелието на Свети Павел, задължение е на Православната църква да брани миряните. След ставащите световни събития и последвалия бежанския проблем, Сливенският митрополит Иоаниккий отнове е прочел книгата на акад. Константин Петканов - "Слуга на мира". Пред екипа на сайт "Черноморие" той  цитира един пасаж от нея: "Бъди слуга на мира, отколкото да бъдеш господар на войната".
Да припомним на нашите читатели, че в книгата си академик Петканов разказва съдбата на българските бежанци, прогонени от Беломорска Тракия.

Галерия