mihaleva-dimitrov

mihaleva-dimitrov

"Слънчев бряг" АД: Липсва диалогичност

на проблемите в курортния комплекс. Това се казва в официлно становище разпространено от ръководството на "Слънчев бряг" АД във връзка с третия протест на Съюза на собствениците, който се проведе днес.

  1. "На 11 юни, след поредната блокада на пътя, бе проведена специална среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, МВР, туроператорите в комплекса, представителите на миноритарния собственик и частния бизнес в "Слънчев бряг" АД, заедно с представители на СНЦ "Съюз на собствениците". На срещата бяха уточнени 2 основни точки, с които всички присъстващи се съгласиха. Едната бе: в едноседмичен срок да се проведе обща среща, на която да се решат въпросите, свързани с контролния режим, транспортната схема, зареждането, незаконните таксита и синята зона. Срещата бе организирана под домакинството на МИЕТ и на нея присъстваха всички поканени страни, освен СНЦ "Съюз на собствениците". В последния момент, те отказаха да изпратят свои представители, оправдавайки се с липсата на време.
  2. По препоръка на министър Трайков, на общата среща със СНЦ бе решено да се сформира обща работна група с участието на специалисти от МИЕТ, МРРБ, МВР, Община Несебър, СНЦ "Съюз на собствениците", "Слънчев бряг" АД, която в едномесечен срок да излезе с предложения пред правителството, кой е оптималният и правилен вариант за решаване на въпроса със собствеността на инфраструктурата. В момента този срок тече, а СНЦ неясно защо все още не са излъчили свои представители за работната група!? Вместо това, те продължават с уличните прояви. 

Исканията "на всяка цена" за оставка на Съвета на директорите на АД-то са несъвместими с пълната подкрепа, която ръководството на дружеството получи от принципала за своите действия. Съветът на директорите на “Слънчев бряг” АД е осъществява изцяло държавната политика и съгласува всички свои действия с отговорните държавни институции. Това беше категорично заявено и обяснено от Министъра на икономиката и туризма г-н Трайков на общата среща в Слънчев бряг и потвърдено от МВР, в лицето на главния секретар Калин Георгиев.

От началото на прехода в страната, за пръв път държавата проявява воля да прекрати хаоса, беззаконието и престъпността в к.к. "Слънчев бряг". Това се декларира категорично от ръководствата на МИЕТ, МРРБ и МВР.

  • Новото ръководство на "Слънчев бряг" АД стриктно и неотклонно следва тази стратегия. Още с встъпването си в длъжност, ние извършихме за пръв път ревизия на сделките в Слънчев бряг за последните 10 г. Резултатите са предадени на МВР и Прокуратурата за търсене на наказателна отговорност и образуване на съдебни производства", се казва в информацията разпространена до медиите от "Слънчев бряг" АД.