Смяната на областните управители е станала само в присъствието на служителите. Снимка Областна управа

Смяната на областните управители е станала само в присъствието на служителите. Снимка Областна управа

Смяната на областните управители в администрацията в Бургас стана при закрити врата и без присъствието на медиите. Със свое решение Министерски съвет смени областния управител Мария Нейкова със заместника й Пламен Янев от квотата на "Продължаваме промяната - Демократична България", за което "Черноморие" вече писа. Информацията за рокадата бе изпратена от правителствения пресцентър късно вечерта в петък.

Официалното встъпване в длъжност на Янев е станало тази сутрин при закрити врата и в присъствието на служителите на Областна администрация. За разлика от предишните смени в последните две години, когато това се случи пред журналистите, този път сдаването на поста стана без представители на четвъртата власт. Нейкова е предала ключа от кабинета на Янев в заседателната зала на администрацията.

Мария Нейкова, която на два пъти бе назначавана за областен управител на област Бургас по време на служебните правителства на президента Румен Радев сдаде поста на заместника си Пламен Янев, който бе назначен още на 24-ти януари 2022 година по време на краткото управление на четворната коалиция, в която влизаха "Продължаваме промяната", "Демократична България - Обединение", "Има такъв народ" и "БСП за България". След завръщането на Мария Нейкова миналата година като областен управител бе сменен само единия заместник-областен - Тошко Иванов от "ИТН", Янев продължи да заема същата длъжност. На мястото на Тошко Иванов бе назначена Мария Ценова, която има опит като зам.-областен управител от времето на НДСВ.

Кои ще са заместниците на Пламен Янев и дали Мария Ценова ще остане част от екипа му, тепърва ще става ясно.