DSC_0009

DSC_0009

Социални центрове с изложба за рожден ден

предлагат специфични социални услуги, които са делегирани за изпълнение от държавата и местната власт и развиват различни дейности за социално включване. Събитието предизвика огромен интерес както сред потребителите на услугите – възрастни хора в неравностойно положение и деца със специални нужди, така и сред техните семейства. Мястото на концерта – зала „Пленарна” в общината и фоайето пред нея, бяха препълнени с хора. Огромен интерес предизвика изложбата на предмети, изготвени в дейностите по арт- и трудотерапия. Тя представи постиженията на потребителите, станали факт благодарение на успешната работа на специалистите, работещи с тях.

Заместник-кметът на община Варна д-р Лидия Маринова откри концерта на групите за сценични изяви с поздрав към всички потребители на социални услуги и увери, че местната власт ще продължи да подкрепя центровете за социална рехабилитация и интеграция посредством социалната програма на общината. В момента в морската столица функционират 18 такива центъра. Те предлагат близо 50 социални услуги, от които се ползват над 4 000 потребители.

Центровете, които подготвиха празника, се реализират от неправителствени организации - фондация "Карин дом", фондация "Радост за нашите деца", фондация "Владиславово", асоциация "Да съхраним жената", сдружение "Младежки алианс", фондация "Съпричастие", Съюз на глухите в България, сдружение "Шанс за хората с увреждания", сдружение "Агенция за социално развитие Вижън".