Flayer

Flayer

"Солени ветрове" събират бардове на "Охлюва"

Фестивалът има за цел да популяризира стойностната авторска песен и създаването на нови песни с изявена гражданска позиция.

Най-големият национален фестивал на бардовете (поети с китара) ще ги събере на сцена "Охлюва" на 2 и 3 август. Участници, различни по стил и творчески търсения, (общо 39, от които 5 дуета и едно трио) ще изпеят своите авторски песни с акустичен съпровод на китари. Специално за "Солени ветрове", пристига един от най-добрите бардове на Република Македония – Коста Карев.

В рамките на фестивала се провеждат два конкурса:

Конкурс за нова авторска песен "Ссрещу вятър", изразяваща активна гражданска позиция и поетичен конкурс на същата тема. За поетичния конкурс изпратиха свои произведения 88 автори от България, Франция, Испания, Македония, Германия и САЩ. Жури в състав – Балчо Балчев, Атанас П.Стоянов и Иван Кожухаров, номинира четирима поета, които ще представят стиховете си по време на празниците.

Бардовете пеят с душа и пулс - за истинските неща, за мечтите, за проблемите в обществото ни. Те пеят не за да бъдат "одобрени от някого", те пеят това което чувстват и мислят, макар и понякога да сипват сол в раната.