DSC_1851

DSC_1851

Солниците без ток, осигуриха агрегат Ток има в селата Извор, Маринка, Твърдица, Равнец и Братово. През денонощието не са допуснати бедстващи хора и аварирали автомобили на територията на община Бургас.

В града действат 27 машини, разходени материали – 120 тона пясък и сол, 250 тона луга, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. При обработката на пътищата се използват при интензивен снеговалеж  химически вещества с цел да се предотврати уплътняването и  залепването на снега върху пътното покритие.  При обработката на пешеходните зони – улиците "Александровска" и "Богориди" се обработват с айсмел.

Ръчно почистване на автобусните спирки ще се осъществява от работнички на "Консорциум Титан" и допълнително в комплексите са  осигурени от "Затвор Бургас" 10 лица, лишени от свобода.

Фирмите, осигуряващи снегопочистване на общинските пътища са в денонощен режим на работа от 23 януари със заповед на кмета. На  26-ти януари от 08.00ч   и през  цялото денонощието е работила техниката за зимното  поддържане и на територията на общината и града.