Созопол има 16 точки в актива си

Созопол има 16 точки в актива си

Отборът на ФК "Соозопол" се изправя в поредна битка срещу един от лидерите в шампионата - "Черноморец" - Бургас. В предстоящият 9-и кръг на Югоизточната трета лига, на момчетата на Маргарит Димов им предстои още един тест, в който трябва да се докажат. В събота, от 16:00 часа, "вампирите" гостуват на втория в подреждането "Черноморец" - Бургас. Именно "небесносините" трябва да са фаворит в морското дерби с оглед на последните сезони и опитът, който натрупаха във Втора лига и запазването на своя състав. Домакините от Черноморец ще бъдат амбицирани да спечелят пореден успех пред своите привърженици, а малкото помощно игрище на стадиона в квартал "Акациите" може би ще бъде плюс за момчетата на Радостин Кишишиев. Созопол ще се опита да отмъкне нещо от Бургас, за да продължи с добрата си серия в последните срещи от шампионата и да атакува челната позиция. "Вампирите" са на две точки от своя съперник и на три от лидерите "Нефтохимик" - Бургас.

"Созопол" стартира лошо шампионата, а възпитаниците на Маргарит Димов допуснаха поражение при своята първа визита с 2:0 от "Загорец" - Нова Загора. Този тим е един от стойностните в Трета лига, а всеки който гостува в Нова Загора, ще има проблеми, ако си е поставил за цел трите точки.

Последваха две победи - с 4:2 над ФК "Асеновец" - Асеновград и с 2:1 срещу ФК "Розова долина" - Казанлък, в четвъртия кръг "Созопол" разгроми с 6:1 новака в групата - ФК "Садово". Но в петия кръг "небесносините" допуснаха второ поражение през сезона с 2:1 при визитата на ФК "Борислав" - Първомай.

Момчетата на Маргарит Димов доказаха, че не са отбор за подценяване, спирайки поредицата от победи в първенството срещу лидера "Нефтохимик". В истински празник на стадион "Арена Сопзопол", "вампирите" се наложиха в 6-ия кръг на Югоизточната трета лига с 2:1 над "шейховете", събирайки 12 точки в своя актив.

Двубоят в Карлово обаче не се разви по вкуса на Созопол, които загубиха още две точки, а срещата завърши без победител - 0:0. "Вампирите" може да съжаляват, след като срещата се игра в половината на "Левски" - Карлово, които разчитаха на контраатаки, отново прибрани в своята половина. Созопол имаше своите шансове, а домакините се надяваха в предни позиции на опитния Георги Какалов, а попадение така и не падна. Това бе първо равенство за Созопол през сезона, а момчетата на Маргарит Димов събраха 13 точки в своя актив.

В последния 8-и кръг Созопол се върна на победния си път, записвайки отново разгромна победа у дома с 4:0 над "Свиленград". 

След успеха, "вампирите" имат вече 16 точки в своя актив и голова разлика 19:9, след 5 победи, 1 равенство и 2 поражения, заемайки 5-то място във временното класиране.

Лидери продължават да са "Нефтохимик" - Бургас с актив от 19 точки и голова разлика 19:5, следвани от "Черноморец" - Бургас с 18 и голова разлика 21:7, колкото имат и "Марица" 0 Пловдив -18 точки и голова разлика -10:1. На четвърта позиция е "Загорец" - Нова Загора с актив от 17 точки и голова разлика -18:4. ФК "Хасково 1957" е на 6-та позиция с 14 точки, а отборите заемащи следващите места са от 12 точки надолу, "Борислав" - Първомай е 7-и с 12 пункта.