Следващата контрола е в събота, 9-ти февруари

Следващата контрола е в събота, 9-ти февруари

Отборът на ФК "Созопол" записа пета победа в контролите. Възпитаниците на Маргарит Димов се наложиха с 3:2 над "Миньор" - Раднево. "Вампирите" напълно заслужено стигнаха до успеха, след като поведоха набързо с 2:0 още до почивката, след попадения на Георги Георгиев и Кристиян Иванов. През втората част бранителят Златко Ненов, който бе привлечен от "Черноморец" - Бургас направи преднината на морския тим класическа - 3:0. Мачът се доиграваше, а след леко отпускане и грешки в отбрана в последната третина в рамките на две минути "Созопол" допуснаха два гола, за да бъде оформен и крайния резултат в срещата 3:2.

За мача с "Миньор" - Раднево почивка получи вратарят Роман Васенев, който изгледа мача, а ръководството реши да предпази Ангел Каракашев, който имаше проблеми с адукторите. Останалите с леки травми Димитър Коларов, Трайо Грозев, Уилфред Гримо, Иван Чавдаров и Милен Димов също не взеха участие, но всички състезатели изгледаха контролата на своите съотборници.

Още в 6-та минута "Созопол" поведе в резултата. След свободен удар по левия фланг, Антонио Ласков пусна къс пас за Станимир Баев, който напредна по фланга, финтира бранител и центрира в наказателното поле. Новото попълнение - нападателят Георги Георгиев засече от движение в малкото наказателно поле, отбелязвайки третото си попадение в неофициален мач, извеждайки "небесносините" напред в резултата.

В 34-та минута "небесносините" удвоиха своя аванс в резултата - 2:0. Полузащитникът на "небесносините" Яни Николов пресече една топка в половината на "Созопол", опитвайки се да изведе по десния фланг Георги Георгиев. Бранител на Раднево върна към своя вратар, който с пас по земя подари кълбото на Кристиян Иванов. Младият нападател на "небесносините", който дебнеше пред дъгата на наказателното поле с плътен изстрел в средата на вратата отбеляза второто попадение и трето от началото на подготовката, а "Созопол" поведе с 2:0.

В 65-та минута "Созопол" вече имаше класическа преднина в резултата срещу "Миньор" - Раднево. "Небесносините" днес облечени в тъмно сложиха точка на спора през втората част. Бранителят Златко Ненов, който бе привлечен от "Черноморец" - Бургас отбеляза за 3:0. След къс пас от корнер между Станимир Баев и Антонио Ласков, последният центрира в наказателното поле, а Ненов засече с глава, вкарвайки третото попадение в срещата. Мачът се доиграваше, а след леко отпускане в последните пет минути, в рамките на три "Созопол" допуснаха два гола, за да бъде оформен и крайния резултат в срещата 3:2.

Така "Созопол" продължава победния си път, записвайки 5-та победа от шесте си контроли в зимната подготовка.

Следващата седма контролна среща на "небесносините" е в събота, 9-ти февруари, а съперник е ОФК "Карнобат".