DSC_2856

DSC_2856

Созопол стана Санторини за 2 дни

в него е поверена на Том Беринджър (в средата на снимката горе). Той има десетки роли в киното и телевизията, сред които участието му в "Роден на четвърти юли", "Снайпер", "Снайпер" 1, 2 и 3, в сериалите "Бар наздраве" и "Али Макбийл" и други.

DSC_2898

Актьорът е за първи път у нас. Страната ни е избрана от "Бългериен Юнифайд Продъкшън Оргатизейшън" за снимките на петата част на "Снайпер". "Като ученик исках да стана войник. Двама от моя клас постъпиха в "Уест Пойнт" (американската военна академия б.а.). Аз пък станах актьор, но играя във военни филми", сподели днес Том Беринджър пред журналисти. Преди да дойде у нас той е знаел твърде малко за страната ни, но призна, че в Созопол му харесва. "Сега има възможност да научи повече, защото му подарих историята на Созопол", допълни кметът на морската община Панайот Рейзи.DSC_2904

По сценарий действието във филма трябва да се развива в Средиземно море, на островите Санторини, Гърция. Екипът обаче снима вместо на Санторини в Созопол. Така Черно море става Средиземно. В рамките на двата дни в Созопол, героят на Том Беринджър се бие на турско-сирийската граница и успява с риболовен кораб (на третата снимка), на който се вее турското знаме, да стигне до бреговете на Санторини. На въпрос на журналист знае ли Том Беринджър за конфликта в Сирия, човек от екипа отказа на преведе с обяснението, че действителността няма отношение към филма и сюжета в него.

Снимките на "Снайпер 5" ще продължат на друго място у нас, което се пази в тайна. Филмът трябва да е готов през 2014 година.