Spasiteli

Spasiteli

Спасени са много удавници на варненските плажове

, управител на ДКЦ1 "Св. Клементина", които осигуряват медицинското обслужване на варненските плажове.

В събота 8-годишно момче с инициали И.А.е спасено от удавяне 1-ва степен и му е указана помощ на място. Детето е било на варненски плаж без родители. Спасителите са извадили и 24-годишен софиянец, който е получил травма-луксация на става на коляно от дънна яма. Медицинските екипи са указали помощ на младия мъж на място, след което е изпратен в болница "Св. Анна". На Южния и Централния плаж са колабирали две жени. 32-годишната варненка Я.Д. и 29-годишна жена, бременна в 8-мия месец. Указана им е медицинска помощ на място. Бременната жена е изпратена за преглед в АГ болница. Спасени от удавяне на Централен плаж са и две 19-годишни момичета от Разград.
Днес преди обяд 76-годишен мъж при разходка на I-ва буна е паднал и си е спукал главата. Около 15:00 часа спасителите са извадили от дънна яма в морето на Централен плаж три момичета от Попово на 17,18 и 19 години. 16:00 часа моряк от Латвия след употреба на алкохол е влязъл във водата на Южния плаж, колабирал и направил хипертонична криза. Мъжът е стабилизиран на място и изпратен в спешен кабинет на ДКЦ1 "Св. Клементина". На малък плаж в курорта "Св. Св. Константин и Елена" 50-годишен мъж е получил контузна рана на гръдния кош. Медицинските екипи на ДКЦ1 "Св. Клементина" са му указали помощ на място.

Поради многото инциденти на варненските плажове д-р Иванов ще осигури още един лекар реаниматор, който ще дежури на Южния плаж и Рапонги.

Днес+