Radiator1

Radiator1

Спират от днес парното в Бургас

над 12 градуса в продължение на три денонощия са двете условия, достатъчни за да бъде обявено общото спиране на парното за града.

Абонатите, които не искат да се откажат от гарантирания температурен комфорт в жилищата си, могат да удължат отоплителния си сезон. За целта трябва да представят протокол от решение на общото събрание на сградата пред районните топлоенергетици. Само писмено заявление пък е нужно на социалните сгради- болници, детски градини, училища, ако ръководството прецени, че е по-добре да не прекъсват засега топлоподаването.

И през изминалия сезон "Топлофикация Бургас" запази далновидната си политика и силна социална роля, с което спечели  положителната оценка на ДКЕВР. Въпреки поскъпванията на природния газ в последната година, бургаското дружество на няколко пъти успя да запази и дори да намали старите си цени. След последното увеличение от първи април, когато газът скочи с 37.25%, цената на топлинната енергия за мегаватчас за крайния потребител в Бургас се вдигна едва с 5 лв. и от 63.88 лв./МВтч стана  68.85 лв/МВтч. С този ход ТЕЦ успя да запази челната си позиция за най-евтина топлина сред всички газови топлоцентрали в България.