sredec

sredec

Средец се сдоби с кухня-кетъринг за деца

Иван Жабов. Предложението на Жабов бе подкрепено на заседание на Общинския съвет в Средец. Кухнята-майка ще носи името на града.

За целта е преобразувана кухнята на Дом за деца лишени от родителска грижа в кухня-майка кетъринг "Средец". Тя се намира на улица "Тодор Николов" No 65, и функционира от 1-ви март 2015 година. Съгласно чл.1, т.4 от Наредба No 26 от 18.11.2008 г. за устройството и дейността на детските кухни, таксите на храната по възраст ще са 2,20 лева - за деца от 10 месеца до 3 години дневна такса, 2.20 лева - за деца от 3 г. до 7 г. дневна такса и за деца от 7 г. до 18 г. - дневна такса - 2.50 лева.

"Хубаво е, че през тази година общинското ръководство ще вложи сили и средства в едно добро начинание. Ще положим усилия за създаването на кухня, която да бъде със съвременно оборудване и да отговаря на всички изисквания. Откриването на кухнята-майка ще даде на родителите възможност да осигурят на децата си топла, вкусна и здравословна храна. Грижата за децата в Средец е приоритет", коментира кметът на общината Иван Жабов. Персоналът извършващ услугата сес състои от управител и медицински специалист, домакин, двама готвачи и един работник кухня - хигиенист. Кухнята ще работи съгласно с всички нормативни изисквания, ще има необходимите помещения и оборудване.