DSC_7881

DSC_7881

Станишев в Бургас: Опитен събирач на подписи съм

Той е на посещение в Бургас във връзка с националната подписка с искане за свикване на референдум за АЕЦ Белене. "Пидписката не е политическа. Ние сме водещи, но в нея участват и неправителствени организации. Желанието е ни е да съберем между 650 и 700 000 подписа, от които само 600 000 от нас (БСП), за да не могат управляващите да се опитат да анулират подписката ни чрез ровене в ГРАО. А се случва човек в бързината да си обърка името, например", заяви Станишев.DSC_7885

Според него партийната организация в Бургас има потенциал, но Областното ръковоство е това, което ще реши кой ще го ръководи. Така той коментира бъдещия избор на областно ниво. В момента поста се заема от Атанас Зафиров.

Впечатление направи появата на Станишев придружен от бившия областен управител на Бургас при управлението на червените - Любомир Пантелеев. За разлика от него, областният лидер - Зафиров и общинският - Павел Маринов го чакаха пред шатрата до Часовника, където е един от пунктовете за събиране на подписи за референдума.