Eneva1

Eneva1

Стела Енева стана "Спортист на Варна 2012"

То ми донесе много радост", обърна се Йорданов към Стела Енева. 
"Честно да ви кажа не знам дали медала ми беше по-важен или тази награда", каза Енева.
Тя спечели два сребърни медал на Параолимпийските игри в Лондон в дисциплината тласкане на гюле.
На церемонията бяха обявени и имената на десетимата подгласници на победителката. Това са Григор Димитров (тенис), Стоян Енев (вдигане на тежести), Ваня Стамболова (лека атлетика), Владимир Вълев-Питбула (кикбокс и муайтай), Милен Маринов (муайтай), Янаки Янакиев (автомобилизъм), Тодор Джуров и Стилиян Георгиев (сумо), Захари Дамянов (карате) и Леонид Базан (борба).
За отбор на годината в индивидуалните спортове бе определен "Интерком круп-Черноморски юнак" (спортна гимнастика), а за №1 в отборните спортове - "Черно море-Одесос" (баскетбол). Джорджия Кадоглу (плуване и лека атлетика) грабна приза за младо дарование на годината. Тя е носителката на 115 отличия през 2012-а, а от една година нейн треньор е майка й Гергана Василева. За пробив бяха отличени гимнастичките Радина Филипова и Симона Иванова.
Лекоатлетката Кина Монева взе наградата при ветераните, а Стела Енева грабна и още един приз? C за най-добър спортист за хора с увреждания. Отборната награда в тази категория отиде при ВКХУ "Варна 2010".
Символичен ключ на Варна и знак с лента получиха боксовата легенда на България ?C олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов и хандбалният треньор Богомил Стоянов за принос към развитието на спорта в града.
Наградите връчиха кметът Кирил Йорданов, председателят на Общински съвет Николай Апостолов, общинският съветник Павел Христов, зам.-кметът Калинка Попстефанова, главният секретар на общината Михаил Куликов, началникът на ОП“Спортни имоти“ Петър Пасев и други.
Кметът на града Кирил Йорданов бе отличен за принос към спорта от ветераните спортисти. Той обяви, че предстои изграждането на зала за тенис и бадминтон, както и спортни зали в училищата: "Елин Пелин" и "Найден Геров". Водят се разговори и за изграждането на спортна зала в двора на Спортно училище.

Днес+