GERB_Pom

GERB_Pom

Стимулират семействата да имат по 3 деца които решат да имат до три деца ще бъдат подкрепени финансово от държавата. Целта е да се повиши раждаемостта. По отношение на хората с репродуктивни проблеми от ГЕРБ предвиждаме създаването на безлимитен фонд за нуждаещите се. Това е начин да се реши един от проблемите с демографската криза и обезлюдяването на по-малки общини, каквато е Малко Търново. Проблемите бяха обсъдени на среща на водача на листата на ГЕРБ - Бургас Ивелина Василева с жителите на Малко Търново. На нея присъстваха и кандидатите за народни представители Иван Вълков, Румен Желев, Христо Колев, общинският координатор на партията Александър Андонов.

"Районът на Странджа, неговото развитие и търсене на възможности за по-фокусирано финансиране винаги са били приоритет за нас като хора, работещи за област Бургас. Това е кауза за мен и моите колеги от ГЕРБ, която отстоявахме и като народни представители в 42-ото НС. В националната и регионалната ни програма сме отделили сериозно внимание на проблемите на Странджа. Разработили сме поредица от мерки за преодоляване на  обезлюдяването, икономическият колапс, влошеното състояние на инфраструктурата. Ще насочим усилията си в подкрепа за ремонт на второкласна и третокласна пътна мрежа", допълни Василева.

В Поморие над 300 души се събраха в салона на читалище "Просвета-1888", за да се срещнат с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас и да чуят приоритетите за развитие, както на страната, така и на областта. На срещата присъстваха водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, кандидат-депутатите Димитър Бойчев, Иван Вълков, д-р Галина Милева. Тодор Михалев, както и кметът на морската община Иван Алексиев. Една от най-важните теми, която бе обсъдена и пряко засяга голяма част от жителите на Поморие, бе устойчиво развитие на рибарството, заложено в програмата на партията.

"Община Поморие е пример как трябва активно да се работи в посока привличане на европейски средства и реализирането на проекти, свързани с рибарския сектор", коментираха от ГЕРБ.