plakat2

plakat2

Стоян Дамянов с премиера на Мястото първата си книга "Мястото". Сборникът разкази, който ще бъде представен е писан в изолация между морето и горичката върху дюните на къмпинг "Корал", носи спецификата на деформираната от безгрижие и забавления личност.

Тесногръдието на провинциалиста коралец, самовлюбен в къмпинга си, с мироглед ограничен от заслепяващата го красота на природата и вълшебство на човешките отношения, изкривени от обкръжаващата ги среда, непривична за урбанизираният човек, прозира във всеки разказ.

Дребнотемието е фокусирано върху уникални природни богатства, красоти, биоразнообразие, редки и ендемични видове с трудно доказуема пазарна стойност.

Сляп за потенциала на огромната квадратура за застрояване и възможностите за вертикално усвояване на пространството, авторът насочва погледа на читателя към обекти и теми ликвидирани успешно в развития, цивилизован свят още през миналият век.

С неадекватната си припряност като че ли напира да прилага опита на развинтеният свят за опазване на природата още докато тя съществува!?

Премиерата е днес - 25-ти ноември, от 18.00 часа в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино" в Бургас.