Стойновски: Шефът на МБАЛ да отговаря пред съветниците Според него зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян трябва да покани д-р Станчев на сесията пред ноември. На заседанието шефът на болницата трябва да отговори на няколко въпроса, свързани с здравеопазването, които според Ваклин Стойновски са важни.

 

Предложението му бе входирано през септември, но не срещна подкрепата на колегите му в местния парламент. Затова сега той отново настоява за среща между ръководството на МБАЛ-Бургас АД и Общинския съвет в Бургас. В текста на докладната записка той моли колегите си, да загърбят политическите си различия и да подкрепят искането на бургазлии. "Те искат да чуят нашите въпроси към ръководството на здравното заведение и неговата визия за справяне с проблема. Набързо спретнатия монолог под формата на "информация за финансовото състояние представена пред Общото събрание" изпратен на средствата за масово осведомяване не могат да заменят дебатът с втория най-голям акционер на МБАЛ-Бургас АД - Община Бургас", смята Стойновски.

Той настоява д-р Станчев да даде отговор на въпроса: Какво наложи намаляване на средствата дължими от НЗОК към управляваното от него здравно заведение с близо 500 000 лева за август?

P.S.    Съзнавам, че в изминалата пълна със съдържание за бургаската местна политика седмица, разговорът за ЗДРАВЕТО НА БУРГАЗЛИИ ще се стори на ОС- гр. Бургас малко скучен.