Strand_visualization

Strand_visualization

"СТРАНД" предлага уникална сделка на българските търговци

запознаха с иновативните черти и атракции на "СТРАНД", сред които най-големият външен екран в България и уникалният за страната интерактивен дигитален коридор.DSC_4358-1

Членовете на БРА получиха специално предложение за наем на обекти в "СТРАНД", даващо им възможността да се възползват от достъпни наемни нива при групово резервиране на площи в лайфстайл центъра.

"Това предложение е изгодно за всеки", сподели Деси Павлова от лизинговия екип на "СТРАНД". "Инвеститорът печели от големия брой наети площи, а търговците се възползват от наемни нива, които са много по-добри от тези, които могат да си уредят индивидуално. Спестените по този начин пари ще ги направят по-конкурентоспособни на пазара, което е от изключителна важност за тяхното оцеляване в настоящите времена на криза и значителен натиск от големите международни марки", допълни тя. Г-жа Павлова изтъкна факта, че най-важно за всеки е постигането на добър микс от наематели, който да предложи на потребителя широка гама от продукти и услуги на конкурентни цени.

Презентацията на "СТРАНД" предизвика засилен интерес сред гостите на събитието. Голяма част от тях вече бяха виждали подобен тип лайфстайл център в чужбина и бяха много ентусиазирани, че такъв ще има вече и в България. Един от основните въпроси на вечерта обаче бе "Защо в Бургас?".

"Бургас е един от най-бързо развиващите се градове в България", каза Мариела Остенд, ко-управител на ZBS. "От една страна, градът има нужда от модерен социален център, който да предлага всичко, от което едно семейство се нуждае. От друга, проекти като СТРАНД предлагат множество атракции, които увеличават приходите от множеството туристи, посещаващи региона всяка година. СТРАНД не е традиционен търговски център – ние разработваме голям брой специални услуги и атракции, които ще бъдат уникални не само за България, но и за целия свят. Не случайно СТРАНД бе представен като еталон за търговски център на бъдещето на световното изложение MAPIC в Кан през 2008 г.".

Блоковата сделка за БРА не е единствената лизингова стратегия, която "СТРАНД" Бургас въведе на българския пазар. Лайфстайл центърът е първият, който предлага сезонни наеми, позволявайки на наемателите да поддържат приходите си по време на по-слабите периоди на годината. Всичко това е резултат от дългосрочната политика на ZBSда осигури специална подкрепа 

на българските компании и търговци като по този начин стимулира родната икономика и осигурява висока конкурентоспособност на местния бизнес. 

ZBS ООД е българо-британска компания специализираща в областта на ритейл инвестициите. Нейни собственици са Дейвид Кауърд и Мариела Остенд, банкери от Лондонското Сити. Фирмата е член на българо-британската търговска палата и е част от екипа основал българския организационен комитет на ICSC  (International Council of Shopping Centres).

ZBS бе първата компания, която още преди кризата предрече, че високите наемни нива в моловете са нерентабилни в дългосрочен план. Фирмата фокусира бизнеса си в създаването на принципно нова концепция за търговски центрове, които като визия пресъздават централната градска среда. Според ZBS, този формат е значително по-икономически устойчив, тъй като позволява по-ниски наемни нива и оперативни разходи. Същевременно, той дава възможност за значителна архитектурна свобода и осигурява по-естествена атмосфера за посетителите.

Първият проект на компанията от този тип – лайфстайл центърът "СТРАНД" в Бургас – е в напреднал етап на строителство. Проектът взе участие на международното изложение MAPIC в Кан през 2008 г. и бе сред  10-те представени за еталон на европейски търговски центрове на бъдещето.