Комисията по транспорт и морско дело е първата с изнесено заседание. Снимки Лина Главинова

Комисията по транспорт и морско дело е първата с изнесено заседание. Снимки Лина Главинова

Страстите в бургаския Общински съвет се преместиха на Острова. Членовете на Комисията по транспорт и морско дело проведоха първото си изнесено заседание извън залата на местния парламент. Комисията с председател Диян Димов влизат - Чанко Мирчев - зам.-председател и членове - Димитринка Буланова-Митрева, Антон Берданков, Лиляна Драгоева, Ангел Божидаров и Димитър Христов, заедно с председателя на ОбС - Костантин Луков отплаваха за остров "Света Анастасия", за работното си заседание. На борда на кораба "Анастасия" плаваха и бургаски журналисти, както и Петко Драгнев - управител на общинската фирма превозвач "Бургасбус" ЕООД, който трябваше да защити предложените от него промени в разписанията на курсовете по линии с номера 7, 7а и 8.

Това е първото по рода си изнесено заседание на комия от местния парламент на Бургас. Без значение от мястотото, където се проведе заседанието, не мина и без прехвърляне на политически искри между отделните членове на Комисията, която са представители на мнозинството и на опозицията в местния парламент.

Съветниците обсъдиха и гласуваха две докладни записки, отчета на кмета на Община Бургас Димитър Николов във връзка с изпълнение на решенията на ОбС - Бургас в периода декември 2017 - юни 2018 година, писмо от обществения посредник Тодор Стамболиев, касаещо Зелената зона, писмо от Петко Драгнев за промяна на курсовете по три линии на обществения транспорт и искане от управители на етажната собственост, касаещо отново ползването на Зелената зона.

Докладните записки и писмата ще бъдат разглеждани на заседание на ОбС в края на август. Тогава ще бъде взето окончателно решение по тях.

Галерия