DSC_5377

DSC_5377

Строят пазар в "Меден рудник" за 551 000 лв.

кметът на Бургас Димитър Николов.

Това е първият пазар от закрит тип. За целта още миналата година Община Бургас разчисти терена, предвиден за строежа и пространството около него, като премахна близо 50 незаконни, стари и ръждясали ламаринени гаражи.

Проектът за изграждане на закрития пазар е на общинско дружество "Бургаски пазари" ЕООД и е на стойност 551 000 лв., а изпълнител на обекта е "Бургасинвест" ООД.

По проект до края на април неугледният в момента терен от близо 1400 кв. м. ще се превърне в съвременен хранителен пазар, предоставящ на жителите в района всички необходими удобства. Той ще се състои условно от 5 основни обекта. В тях ще има специализирани магазини за месо, риба, млечни продукти, хлебни и сладкарски изделия, магазин за цветя, агроаптека и кафе – сладкарница. Под централния навес ще бъдат разположени 16 пазарни щанда за продажба на пресни плодове и зеленчуци. Обектът ще разполага още със собствени складови помещения, охрана и санитарни възли.

Sels.bazar_4

В рамките на пазара ще бъдат изградени седем паркоместа, а в намиращия се наблизо крайуличен паркинг – още 12. Всички обекти ще са достъпни за хора с физически увреждания чрез рампи.

Изграждането на закрития пазар ще предостави на живеещите в района редица удобства. Те ще могат да намерят всичко необходимо на едно място, когато пазаруват, без да обикалят и да губят време. Друго удобство е, че тук ще могат да закупят винаги качествени и вкусни хранителни стоки, и пресни плодове и зеленчуци директно от производителя.

Така вместо старите и неугледни магазинчета, пръснати из целия комплекс, павилионите ситуирани на едно място в новия пазар ще улеснят в значителна степен жителите, а подобрения им вид ще се превърне в предпоставка за увеличаване на клиентите и оборота на търговските обекти.