01

01

Светила с органов концерт за Нова година

Поздравленията двете светила в музикалната класика получиха след изнасянето на новогодишен органов концерт. Събитието събра ценителите в 11.30 часа на първия ден на Новата 2014-та година. В препълнената зала със затаен дъх  те слушаха изпълненията на орган на д-р Силвия Георгиева и мецосопраното Снежина Куманова. В репертоара двете бургаски музикантки, покорили концертните зали не само в България, а и в цяла Европа, Щатите, Бразиля. В едночасовото си изпълнение звучаха неувяхващи произведения на Бах, Вивалди,Хендел.

Гостуването на двете именити изпълнителки е запомнящ се жест към нас, техните съграждани и то в първия ден на новата година. Това е невероятен шанс на живо да се насладим на техните изпълнения, както и лично да им благодарим, казват съученички на изпълнителките. Те приемаха поздравленията след концерта, обградени от своите фенове в залата. .

Двете възпитанички на бургаската музикална гимназия нито за миг не капризничаха и застанаха  пред обектива, за снимка на ношия сайт.

Силвия Георгиева защитава докторска дисертация, като първата чужденка в Музикалната академия в Прага, която е в основата на издадената през 2013 г. книга "Бароковата теория на афектите." Компактдисковете й са в дистрибуция на 3 континента в 22  страни по света. Съгражданката й Снежина Куманова работи в Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", където е солистка.