DSC_2391

DSC_2391

Събират в карта културния сектор на Бургас

какви хора работят в тази сфера в морския град. Картотекирането ще бъде направено от Нели Стоева културолог в рамките на проекта "Кислород", който се реализира от сдружение "Танц БГ" с ръководител Петя Стойкова (вдясно) и с финансовата подкрепа на община Бургас. Проектът е един от осемте, които са одобрени и ще получат средства от общинския бюджет.

Първата изява от "Кислород" е на 5-ти юни от 19 часа в залата на Дома на "Лукойл", където ще бъдат презентирани независимите културни сдружения в града. До този момент заявки за това са направили 30 организации. На 13-ти юни ще се проведе срещата дискусия с НПО-та от сферата на културата и представители на институции и община Бургас, съветници и бизнеса. На тази среща ще бъдат дискутирани проблемите, с които се сблъскват тези сдружения.

В рамките на проекта ще се състои и Работилница за управление на културни проекти. "Целта е да помогнем за писането на проекти, които евентуално да могат да кандидатстват и за финансиране на следващата сесия на общината", обясни Петя Стойкова.