SAM_1039

SAM_1039

Съблекални на школо в окаян вид, търсят пари за ремонт на първия етаж, не са ремонтирани от години. Дръжки на прозорците и вратите липсват, боята е олющена, стените са надраскани. В съблекалнята, предназначена за момичетата, има шахта, от която при проливни дъждове бликва вода и пълни стаята. Читател на "Черноморие" сигнализира за състоянието на помещенията и ни изпрати снимки на редакционната поща. Екип на сайта видя на място описаната картина при срещата с директора на училището Стоян Георгиев.SAM_1026

"Имаме оферта за цялостен ремонт на първия етаж и съблекалните там, който е на стойност около 24 000 лева. Трябваше тази година да го направим, но се наложи спешно да ремонтираме покрива, защото течеше", каза Георгиев. Състоянието на помещенията е такова от времето преди той да стане директор преди четири години. "Физкултурният салон беше в още по-лошо състояние и заедно с колегите взехме решение първо той да бъде ремонтиран. Направили сме консултация и със специалисти от ВиК, които обясниха, че трябва да се реши проблемът с извирането на вода в съблекалнята, преди тя да се ремонтира. Знам, че под сградата на училището има подпочвени води, чието налягане се вдига при проливен дъжд и това е причина стаята да се пълни", обясни той. Георгиев има визия как да бъде обновен първият етаж и прилежащите към него помещения. Там ще бъде обособен и фитнес за учениците. Според него обаче ремонтът търпи още известно отлагане, защото помещенията не се ползват от децата. На горния етаж има стаи, които са реновирани и предпочитани от учениците.SAM_1006SAM_0997
"Мога и сега да накарам съблекалните да бъдат боядисани, но това няма да реши проблема. Когато се обсъжда новия бюджет за 2016 година, ще се вземе решение кое първо да се ремонтира. На четвъртия етаж вече има пукнатина между двете части на сградата. Трябва да се вземат мерки и за това", допълни Георгиев.
Ръководството на училището има сключен договор за ползване на физкултурния салон с три клуба. Приходите от наема оттях възлизат на около 6 000 лева годишно. Около 10 000 лева отделя и община Бургас за ремонти. Парите, според директора не са достатъчни.
"За всичко е нужно време. Ремонтирали сме цял етаж. Купихме чинове за новоприетите първокласници, чиято бройка тази година е значително по-голяма, назначихме нови учители. Резултатите се виждат", категоричен е Георгиев. Той обаче не се наема с прогноза, кога ще има пари и за ремонта на съблекалните.

Галерия