DSC_6155

DSC_6155

Събраха в книга историята на Сънито при управлението на Малина Стратиева

В двете части на "Малина Стратиева - Обречена на туризма" са включени интервютата, дадени от нея през последните години, както и периода, след освобождаването й от поста изпълнителен директор. Представянето на двутомника бе организирано от Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас, в което членуват част от авторите на интервютата, влезли в книгата. Така книгата имаше своята премиера само пред представителите на четвъртата власт.DSC_6136

"Вече имам няколко папки с факти и снимки за Слънчев бряг, които се събера в книга за историята на най-големия ни курорт по родното Черноморие и в тях се вижда, че доминиращ фактор през последното десетилетие е Малина Стратиева", каза Максим Момчилов. "Благодаря му за упоритостта, за да стане тази книга факт. Оказва се, че последните две години са били доста наситен период, през който съм си позволила да очертая, за какво става въпрос в Слънчев бряг", каза Малина Стратиева.

Представянето на книгата бе в нейното заведение "Феникс" в Бургас. И на него дойдаха художникът на изданието - Радослав Ралев и издателят - Георги Калоянов. Пеньо Костадинов в кратко разюме презентира двете части и текстовете в тях.

Предстои книгата да има и своята публична премиера.