DSC_5072

DSC_5072

Съдът върна на работа кмета и архитекта на Несебър

по искане на прокуратурата във връзка с разследването на случая "дюнигейт". Двамата обжалваха решение на БОС. Апелативният съд днес реши, че то е незаконосъобразно и че двамата привлечени като обвиняеми по случая с продажбата на 29 дка земя на "Сле груп" ООД в местността "Кокалу", няма да пречат на събирането на доказателства по случая.

"Доволен съм от решението на съда. За четири години се случиха много неща и има, какво да кажа, но това ще стане, когато му дойде времето", каза след произнасянето на решението кметът Николай Димитров. В пленарна зала той и главният архитект пледираха да бъде отменено решението на БОС.

Димитров и Димов са привлечени като обвиняеми във връзка с продажбата и строителството на земя - дюни на "Сле груп" ООД.

На 22-ри февруари БОС постанови отстраняването на двамата, за да не възпрепятстват разследването. И тогава, и днес адвокатът на Николай Димитров - Стефан Константинов заяви, че неговия клиент и главния архитект не само, че не не могат да пречат, но напротив - помагали са активно на следствието. "Нещо повече, кметът на общината само извършва координация между Експертния съвет и общината. Той нито назначава членовете му, нито участва в работата му, както и няма право по закон да наложи вето на неговите решения", обяви адвокат Константинов. Той заяви още, че БОС е направил прецедент в правото, след като е излязъл с решение за отстраняване на двамата привлечени като обвиняеми по делото предварително. "Не може съдебния акт, който се състои от 6 печатни страници да бъде изготвен за 20 минути. Няма технологично време този текст да бъде написан. Това ме навежда на мисълта, че акта е бил изготвен още преди изслушване на съдебните прения", допълни Константинов.

Снимка Лина Главинова