Съветници искат списък за общински имоти дадени под наем във Варна Това решиха на заседание днес общинските съветници от Комисията по собственост и стопанство към местния парламент в града. Към списъка те поискаха още в таблица да се изнесат и цените, на които общината е отдала сградния си фонд. 

Повод за решението станаха две предложения за предоставяне на безвъзмездно право на ползване на помещения на неправителствени организации. Става въпрос за "Националният център за социална рехабилитация", който ползва етаж от къща на ули;а "Г.С. Раковски" и фондация "Вяра, Надежда и Любов", която се помещава в имот на улица "Драва Соболч" в район "Приморски".

"Вяра, Надежда и Любов" е създадена е през 2002 година и се занимава със социални дейности, предоставяне на  топла храна на хора в нужда, работи се по социални програми. Досега те са използвали помещението под наем като са търсели помощта на дарители. Членовете на общинската комисия обаче не бяха съгласни, че неправителствената организация реализираза дейността си в частна полза и така никой не може да следи дейността й.

 

Теодора Петрова

Снимка Днес+