IMG_2016_T

IMG_2016_T

Съветници от ГЕРБ решават проблем със спирка в Твърдица

Председателят на комисията Диян Димов и колегите му Димитринка Буланова - Митрева и Антон Берданков се запознаха намясто с касуза. Жители на Твърдица изпратиха искане до Комисията по транспорт в Общинския съвет на Бургас. В него те настояват сега съществуващата спирка, IMG_2016_T1IMG_2016_T2която по документи се намира до бившия Стопански двор, да бъде преместена между две улици на селото, като за целта бъде обособен джоб. В момента само табелата за спирка е преместена на Т-образно кръстовище и това създава допълнителни затруднения на пътниците, които трябва да вървят по пътното платно, за да се приберат в домовете си.

Съветниците се срещнаха и с кмета на Твърдица Сотир Йовчев, за да видят дали теренът, където се предлага да бъде обособен джоб за спирката, е общински. На мястото няма инфраструктура, което няма да затрудни решаването на проблема. Предстои да бъде изготвена докладна записка за обследване на възможността за преместване на спирката. От Община - Бургас и общинската фирма превозвач "Бургасбус" са уверили съветниците, че е възможно това да стане.

Успоредно с това жителите на Твърдица поискаха и пускане на линия, която да свързва селото с комплекс "Меден рудник", за да стигат по-бързо и на по-изгодна цена до града. В момента цената на билета за автобус по линия №18, който пътува от автогара "Запад" през Маринка от Твърдица е 2.80 лева, а когато минава през "Меден рудник" - 2.20 лева. От "Бургасбус" са предложили вариант за решаването и на този проблем, който ще стане факт след стартирането на новата транспортна схема в Бургас. Преди това той ще бъде предложен за обсъждане и от жителите на Твърдица и Маринка.