DSC_4278

DSC_4278

Съветници се скараха за баня, която ще стане учебен център

-Турция по ИПП. Целта е да се повиши икономическия потенциал на зоната за сътрудничество, за срок не по-малък от 5 години на недвижим имот – общинска публична собственост, находящ се на улица "Любен Каравелов" 76 (бивша Баня №3) - УПИ І, кв. 9-Б по ПУППРЗ на комплекс "Възраждане". Сградата на бившата баня се предоставя за стопанисване и управление на ОУ "Любен Каравелов". Сградата ще се ремонтира и ще се използва за учебен център, за обучения, езикова подготовка, компютърна грамотност и други.

DSC_4234

От НФСБ поискаха да бъде направено допълнение, че за срока на ползване имота няма да се предоставя на трети лица. "Каква е тази организация "ЕВРОПА"? Най-вероятно е близка до управляващите. Този проект показва как отново се работи на тъмно", заяви съветникът от НФСБ Валентин Касабов.

Зам-кметът по образование Йорданка Ананиева на няколко пъти взема думата, за да разяснява отделните моменти по докладната и с това стана ясно, че някои съветници не са я чели или се захващат с евтин популизъм.

"Какво ще направим? Ще внесем турския начин за обучение на децата ни ли?", продължи да пита Касабов.

"Ние трябва да сме луди да не търсим външно финансиране на проекти, щом това ни се дава като възможност", отговори му съветникът от ГЕРБ Бойчо Георгиев.

След повече от половинчасови препирни и питания, съветниците гласуваха докладната и дадоха зелена светлина за реализацията й.