DSC_7282

DSC_7282

Съветниците гласуваха новия герб на община Царево

студенти в Националната художествена академия, специалност "Книга и печатна графика".Освен флага, те са изработили и визията на другите символи на местната власт - колието с огърлица, ключа - символ на града. 

DSC_7278Те бяха презентирани днес от проф. Божидар Йонов - преподавател в Националната художествена академия. На герба са изобразени риба, църква, кораб и крепост. "Гербът отговаря на законите на хералдиката и семантиката. Старият ни герб не отговаряше на тези условия, а ние като община се стремим да стоим по-високо", каза кметът на Царево Георги Лапчев.

Съветниците приеха и новата Наредба за символите, празниците и избора на почетен гражданин на общината. С направените поправки вече ще може да се отнема присъдено веднъж звание на всеки, който с действия и послания опетни доброто име на Царево.DSC_7321

В местния парламент за първи път бе показан и рекламния клип на общината, с който тя ще се презентира на национални и международни изложения. Режисьор на видеото е Андрей Хадживасилев. В него са събрани всички природни дадености на общината, забележителности, архелогически находки, възможности за туризъм и бизнес.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова