sesia2

sesia2

Съветници на ГЕРБ със стикери на сесия

за свързани с отчета на кмета на общината Димитър Николов за 2013 г. и проектобюджета за настояща година. На стикерите пише: "51 съветници за 51 млн. лева и за Бургас". Надписът е в резултат на разпределението на средствата от фонд "Растеж и устойчиво развитие на регионите". Миналата седмица правителството на Пламен Орешарски реши кои проекти на общини да получат целево субсидиране. Средствата във фонда възлизат на 500 млн. лева - 350 млн. лева за общините и 150 млн. лева за проекти на отделните министерства. От тези пари община Бургас получи 5 млн. лева за проектиране на зала "Арена Бургас", а Варна получи 51 млн. лева. Това бе и заигравката на стикерите на герберите. Те бяха приготвили стикери за всичките си колеги. Съветниците от БСП отказаха да ги сложат на реверите си, защото не подкрепят мнението на ГЕРБ, че община Бургас е била ощетена при разпрелението на средствата от този фонд.Ludiev

В тази връзка групата на ГЕРБ излезе и с декларация. "Безпринципното разпределение на средствата по фонд "Растеж и устойчиво развитие на регионите" показа неприятната тенденция, за която многократно предупреждавахме. А именно, че проектите ще се оценят субективно и по партиен признак. Община Бургас е една от най-ощетените.

И поради тази причина днес е много важен ден за нашите съграждани. Ще определим бюджета на Бургас с това, с което разполагаме.

В тази връзка, ние общинските съветници от ПП ГЕРБ-Бургас, призоваваме колегите ни от управляващото мнозинство да се опитат да надмогнат партийните си пристрастия и да работят за региона си, така както го правят във Варна. Нашите съграждани не заслужават подобен тип дискриминация. Бургас трябва и ще продължи да се развива като европейски град", е част от текста в нея.