SAM_2850

SAM_2850

Съветник от ГЕРБ: Спортен клуб харчи субсия за 4-звезден хотел

бюджет за финансиране на дейността на спортните клубове и индивидуалните спортисти в общината. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ в местния парламент на Бургас Николай Иванов. Той обаче не назова името на клуба, който е похарчил общинските пари. Всеки клуб, който получава финанси за дейността си, е длъжен до определен срок да направи отчет, за какво точно е изразходвал парите, които са гласувани от общинския бюджет. Тази година субсидията за спорт е в размер на 1 000 000 лева. 240 000 лева са залегнали в бюджета на Община - Бургас за подпомагане на спортни събития през годината, 112 000 лева са заложени за финансиране на участие на спортисти в европейски, световни първенства или олимпиади.

Начинът за разпределяне на средствата обаче се променя след като местният парламент прие корекциите в Наредбата за подпомагане на спортните клубове в общината. Съотношението става 30:70 в полза на клубовете. Това провокира и реакцията от страна на бургаски клубове, които възроптаха срещу промените и срещу вносителя им - съветникът от ГЕРБ Калчо Белов.

Зад колегата си застанаха съветниците от партията. На извънреден брифинг ръководството на Групата на ГЕРБ защити Белов и наредбата. "Нека мине една година, да видим как ще действа наредбата и тогава, ако има нужда, ще направим промени по нея. Разбира се, че ще има и такива клубове, които няма да получат средства, но всичко зависи от постигнатите резултати, които те трябва да покажат през изминалата година", коментира Димитър Людиев - водач на групата на ГЕРБ в местния парламент. "Аз също съм един от вносителите на промените в наредбата и ще ги отстоявам", заяви Калояна Живкова. На същото мнение е й колежката й Галя Василева.