DSC_6114

DSC_6114

Съветват абитуриентите: Не карайте пили и не висете от прозорците в движение

возещи абитуриенти, с превишена скорост и извършващи опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението и главно към пешеходците; посещения на заведения с автомобили, управлявани от употребили алкохол и неправоспособни, след края на баловете в нощните и ранните сутрешни часове и др. в деня на тържеството и през следващите дни.

Най-тежките пътни катастрофи с абитуриенти и съпровождащи ги през последните години настъпиха след края на баловете в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, при управление на автомобили от употребили алкохол, неправоспособни и движещи се с превишена скорост.

За да не се стигне до ситуация за пътна катастрофа, отговорността е на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата. За да не се помрачат празниците, във ваш интерес е да спазване следните препоръки: не се показвайте през прозорците на колите в движение, не се возете в кола, управлявана от пиян водач, не сядайте в кола с неправоспособен водач, при нужда потърсете съдействие от родителите си, не превишавайте скоростта и други.