DSC_6572

DSC_6572

Такси в Бургас отказа да вземе пътник, имал багаж

за което сигнализира читателка на Черноморие. Бургазлийка поръчала такси от въпросната компания, за да изпрати своя близка, която пътува в чужбина. 5 минути преди заявения час, кола на фирмата спира на адреса, шофьорът отваря прозореца и пита: "Вие ли сте за поръчката?". След като получил положителен отговор, водачът заявил: "Няма да ви взема. Поръчайте си кола с голям багажник, не мога да качвам багаж". И потеглил.

Възмутена, жената дори не успяла да реагира. Тя поръчала такси на друга компания, за да не изтърве нейната гостенка автобуса. Жената пътувала с два малки куфара, раница и две торби. "Ако нямаше достатъчно място в багажника, можеше да сложи единия куфар на задната седалка", обясни възмутената бургазлийка.

След като качила гостенката си на автобуса, клиентката се обадила повторно на фирмата и настояла да научи името на шофьора, който не взел нея и приятелката й. От "Инди кар" казали, че ще проверят случая. При следващото обаждане от страна на жената и било казано, че нямат право да дадат името на водача, но той ще бъде санкциониран с парична глоба и за една седмица няма да изпълнява поръчки. От своя страна от фирмата обвинили клиентката, че не е предупредила диспечерката, че имат багаж, за да изпратят по-голяма кола. Така, че драги пътници, когато ползвате услугите на таксиметрова компания "Инди кар", предупреждавайте колко багаж имате и колко пътника ще пътуват с таксито, за да не изпадате в подобна ситуация.