Срещата между председателя на ОбС и представителите на бранша продължи 40 минути. Снимка ОбС - Варна

Срещата между председателя на ОбС и представителите на бранша продължи 40 минути. Снимка ОбС - Варна

Увеличаване на минималната тарифа за превоз на пътници на километър, това поискаха таксиметровите водачи на среща с председателя на Общинския съвет в морския град Тодор Балабанов. Срещата продължи 40 минути.

"Това, което поех като ангажимент и което е в правомощията ми, е да поискам Комисията по транспорт към ОбС-Варна да проведе ново заседание, на което да бъде преразгледан казусът. На него ще бъдат поканени всички засегнати страни, включително представители на таксиметровите централи – основните играчи на пазара. Надявам се тогава да се вземе съвместно решение, което ще бъде рационално и разумно и изключително добре обосновано", заяви след срещата Тодор Балабанов. Той добави, че заседанието на транспортната комисия най-вероятно ще се състои следващата седмица.

Председателят на Независимия транспортен синдикат "Авто – 94" Димчо Иванов изрази задоволство от срещата.

Членовете на комисията ще разгледат само искането за увеличаване на минималните цени за превоз на километър. Размерът на годишния данък за таксиметров превоз няма да бъде на дневен ред, тъй като е изтекъл законовият срок за промяна на налога, бе уточнено след днешната среща.