FRIDA_1

FRIDA_1

"Танц БГ" с нов проект за съвременен танц

на съвременен танц пред зрителската аудитория на гр. Бургас в периода юни – септември 2011 г. В програмата на проекта са включени пет различни танцови провокации.

Всяка постановка е независим артистичен проект с оригинална концепция и новаторски подход към съвременния танц.

Целта на проекта е да провокира обществения интерес.

Проектът стартира официално на 3 юни, 2011 г. от 19.30 ч. в залата на Дома на "Лукойл Нефтохим" с три танцови миниатюри на пловдивската хореографка Ана Саласар и нейната танцова компания "Фрида". В програмата на вечерта зрителите ще видят: "TANGO TILL THEY'RE SORE" - комедиен танцов спектакъл по музика на Том Уейтс, коментиращ клишето за мъжественост и значимост в контекста на повтаряща се шест пъти една и съща песен. 

"ME, MYSELF & I" - спектакъл изграден от тринайсет сола и един дует, темата на които е самотата и самодостатъчността на съвременния човек. По музика на Марк Рибо, Естрейа Моренте, Нина Симон, Панос Мануилидис и др. И моноспектакъла "Болеро". 

Билетите за спектакъла са символични ( 3 лв.) и могат да бъдат закупени от Дома на НХК в деня на спектаклите.

Ана Саласар е независим артист и хореограф от гр. Пловдив. Основател е на първата школа за съвременни танци и танцов театър в Пловдив и на независимата танцова компания "Фрида". Завършила е актьорско майсторство в НАТФИЗ, където по-късно специализира Танцов театър.