DSC_2628

DSC_2628

Таньо Атанасов пак допуснат до конкурс за омбудсман

омбудсман. Това е поредното препитване, което ще се проведе с кандидатите за мястото.

Мандатът на Атанасов изчете още през март 2011 година. Досега обаче два Общински съвета не можаха да изберат заместника му. Така той остава на длъжността до избора на нов. Това става след конкурс, насрочен от местния парламент. Кандидатите подават документи за участие в него. Одобрените минават през препитване от членовете на комисията, която е избрана от ОбС. Тези, които успеят да минат през ситото, биват гласувани от съветниците по време на сесия. За да стане един кандидат омбудсман, трябва да събере 2/3 от гласовете на съветниците.

Вече втора година никой от кандидатите не е успявал, в това число и настоящия обществен посредник.

Този път комисията по избора е допуснала до събеседване четирима от петимата подали заявление. На интервю отиват - Таньо Атанасов, Петър Пенчев, Росица Казакова, Тодор Тодоров.

Събеседванията с допуснатите кандидати ще започнат на 1-ви март от 10.00 часа в сградата на Община Бургас, град Бургас, улица "Александровска" № 26, ет. 1, стая № 111, като ще се проверяват и оценяват познанията на кандидата в правозащитната област и вижданията му за взаимоотношенията между гражданите и местната власт.

След интервюто комисията оценява кандидатите и ги подрежда в общо класиране, в резултат на което мотивирано предлага на Общинския съвет кандидатурите на първите трима кандидати, показали най-добри резултати в конкурса.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com