DSC_0016

DSC_0016

Теди - новата Елисавета Багряна отворят най-новата й стихосбирка "Сърцето има тайни". Така разлиствайки и четейки стиховете на Теди, подвалстниците на женската, на интимната и лирична поезия ще го установят сами. За първите, докоснали се до класическия стих, преливащ с женска обич, майчина любов и всеотдайност, го разбраха снощи в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино". Сред свои почитатели, приятели, близки и преподаватели, Теодора Вълева представи последната си четвърта стихосбирка "Сърцето има тайни".DSC_0058

"Женското и майчиното сърце е една необятна Вселена със своите скрити пориви, съкровени копнежи и мечти, които цял живот си струва да търсиш, разгадаваш и поне да се опиташ  да пишеш за тях!", изповядва в стихосбирката си Теди. За младата авторка, за пътя й като поетеса, говори не кой да е, а Елица Дубарова. Тя не скри, че избягва да представя автори, но след като прочела стихосбирката, вече нямала никакво колебание. Не само, че я представи, но и рецитира няколко нейни стихотворения, които развълнуваха и напълниха със сълзи, не само очите на Дубарова, а и на всички дошли на премиерата.
"Да се докоснем до авторката заслуга имат Денчо Михов и Петра Лимоза, собственици на издателство "Либра скорп", допълни  Елица. "Молех дядо Бог през целия ден, да не се сбъднат прогнозите на синоптиците за червен код в Бургас", сподели искрено Теди Вълева. И допълни, че женското сърце е като ковчеже, пълно с тайна. Но най-голямата тайна на жената в този свят е да стане майка. Тя има две прекрасни деца - 5-годишния Денис и 3-годишната Дария. "Пиша стиховете си, когато ме ядосат децата. Те все още не знаят за моята поезия",  довери пред сайт  "Черноморие"  Теодора Вълева. Творбите, включени в "Сърцето има тайни", тя е написала за 6 месеца. Мини рециталът със стихове на новата Елисавета Багряна допълни с прекрасното си изпълнение младият, талантлив и вече покорил наши и чужди сцени - Георги Милтиядов.

Галерия