DSC_1234

DSC_1234

Текат ремонти по BRT трасето във Варна по булевард "Янош Хуняди", булевард "Трети март", булевард "Константин и Фружин", "8-ми Приморски полк".

Дейностите са по реализацията на високоскоростното трасе, т.нар. BRT-коридор, който е част от проекта за интегриран градски транспорт.
Трасето, което е около 15 км, ще осигурява бързо предвиждане с градския транспорт от квартал "Владислав Варненчик" до Бриз.
Подземната комуникация бе предварително подменена със средства от общински бюджет. В момента тече полагане на асфалтови покрития. По протежението на коридора - в двете посоки вече се изграждат и новите 60 спирки. Те са с понижени тротоари, за да осигурят възможност за лесен достъп на хора с увреждания, както и за майки с колички, до превозните средства на градския транспорт.
Новите 70-те автобуса, също част от Интегрирания проект, и 30-те тролейбуса, осигурени  по друг европейски проект, са оборудвани с платформи.
"Ще бъдат монтирани и тествани първите машини за продажба на билети на спирките по трасето на BRT - коридора, започва оборудване и на контролния център", съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.
От утре – 13-ти октомври, се затваря за движение, без възможност за преминаване, булевард "Янош Хуняди" в участъка от булевард "Владислав Варненчик" до булевард "Сливница". Призовават се гражданите и гостите на града да избират алтернативни маршрути.

Галерия